ZZPitch blog verkooptraining ZZP

Wildgroei of noodzakelijk? Verkooptraining & verkoopcoaching

Als ZZP’er, Freelancer of ondernemer in het MKB zijn er tientallen trainingen, workshops en presentaties te volgen. Maar waar ben je echt mee geholpen? Een aantal tips en mogelijkheden.

 

Kies voor een persoonlijke aanpak

Een training in groepsverband is gezellig en kan werken als netwerkmogelijkheid. Maar de enige mogelijkheid om een groep aan te spreken, is door lesmateriaal te kiezen dat aansluit bij de massa. In de één op één aanpak is er ruimte voor persoonlijke groei in relatie tot je onderneming. Als jij kunt kiezen tussen 10 algemene tips, of 2 tips die speciaal voor jou geselecteerd zijn. Welke verkies je dan?

Gooi je alle tips & kennis op één grote hoop?

Nieuwe inzichten zorgen vaak voor een drive om er gelijk mee aan de slag te gaan. Hoe zorg je dat je niet alleen de leuke dingen doet, maar ook minder leuke..? Zorg voor een verdeling in termijn, inspanning en prioriteit.

Als je onderscheid maakt tussen korte, middellange & lange termijn en rekening houdt met de mate van inspanning (actief of passief) en prioriteit, is de kans op succes veel groter.

Stel jezelf een doel

Waarom zoek je coaching of training? Zorg ervoor dat je zelf de controle hebt over wat je wilt bereiken. Heb je een doel of laat je het doel over aan de coach of trainer?

Hoe benader jij je klanten?

Als ZZP’er & Freelancer is er nauwelijks onderscheid tussen jou als persoon en de manier waarop je in je bedrijf staat. Jij bent immers het bedrijf. Het gevaar is dat jij je klanten teveel vanuit je persoonlijke perspectief benaderd. Probeer je klanten te zien als klanten van je bedrijf. Hierdoor ben je in staat om meer afstand te nemen en overzie je de behoefte van je klanten beter. Dit helpt bovendien bij het stellen van nieuwe doelen, zoeken van nieuwe producten of bereiken van nieuwe klanten.

Ben je toe aan een nieuwe stap?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor je persoonlijke ontwikkeling in relatie tot je bedrijf? Vind je het moeilijk om prioriteiten te stellen of vol te houden aan een nieuwe strategie?

ZZPitch kan je helpen. Vul onderstaand contactformulier in en ik neem contact met je op.

Groet,

Maurice van ZZPitch.

[formidable id=”6″]

 

Comments are closed.