ZZPitch klantsegmenten

Een klant is een klant en iedere opdracht telt. Zo simpel is het toch? In de benadering van nieuwe klanten en potentiële opdrachtgevers is het belangrijk om stil te staan bij de aanpak. Een aantal tips en de juiste focus..

Praktijkvoorbeeld: Je bent freelance fotograaf en werkt al een aantal jaar voor verschillende opdrachtgevers. Je doet interieur fotografie voor particulieren en portretfotografie voor bedrijven. Je hebt een website, gebruikt social media en beschikt over een netwerk waar zo nu en dan een opdracht uit komt. Je bent op zoek naar nieuwe klanten voor beide segmenten. Hoe pak je dit aan en hoe zorg je ervoor dat je 2 disciplines elkaar versterken in plaats van verzwakken?

Ken je klant

Zorg ervoor dat je je verdiept in je potentiële klanten.
Welke klant segmenten zijn er voor je product of dienst? (bedrijf & particulier, of is het een combinatie van beide)

Voor wie creëer jij toegevoegde waarde

Is je aanpak of product voor iedereen geschikt of ben je juist goed in een bepaalde bedrijfstak/sector. Zorg ervoor dat de klant zich herkent in je product of dienst. Als je goed bent in een bepaalde bedrijfstak sta je veel sterker dan wanneer je alle bedrijven probeert aan te spreken. Het lijkt misschien gevaarlijk om een groot aantal bedrijven of sectoren te laten “vallen”, maar herkenbaarheid werkt.

Profileer jezelf

Zoek je opdrachtgevers in het hoge segment, of juist klanten die zoeken naar de goedkoopste? Je naam, uitstraling & producten zorgen voor een bepaalde beleving bij je klant. Klopt deze uitstraling ook met jouw propositie? Als je zelf geen keuze maakt over hoe je bedrijf profileert, hoe kunnen klanten dan een keuze maken?

Welke specifieke behoeftes en kenmerken heeft je klant?

Zoeken al je klanten op de zelfde manier? Werkt social media alleen voor particulieren of ook voor bedrijven? Als je dit onderzoekt en test, weet je beter hoe je iemand aan moet spreken.
Is het misschien beter om 2 benaderingen te ontwikkelen, en zelfs 2 websites te maken?

Product markt combinaties in een canvas sessie

Het succes van je bedrijf valt of staat met het zoeken en ontwikkelen van de juiste product markt combinaties (PMC). In een canvas sessie kunnen we onderzoeken welke product markt combinaties geschikt zijn voor jouw bedrijf. Door je producten en diensten vanuit de klant te benaderen, en niet alleen vanuit je eigen perspectief, word je beter gevonden en beter herkend door je nieuwe klanten en nieuwe opdrachtgevers.

 

Een canvas sessie inplannen of meer informatie? Neem contact op via onderstaand contactformulier. 

[formidable id=”6″]

Comments are closed.